Arkiv måned: juni 2013

a day without sunshine is like, you know, night

11.06.2013 @ 21:28 i fotografi 2 kommentarer

Hva pleier du å ta bilder av?

green

11.06.2013 @ 15:04 i fotografi 4 kommentarer

Det har vært så fint vær i det siste? Hvordan er været der du bor?

sweet details

10.06.2013 @ 22:02 i fotografi 2 kommentarer
Denne søte tingen inneholdt et smykke fra Gina Tricot.

bilderedigering

06.06.2013 @ 16:07 i tips 2 kommentarer

Jeg har fått mange søte kommentarer om bildene mine, og også spørsmål om hvordan jeg redigerer dem. Både på Instagram (@vqerin) og her.
Derfor lager jeg et innlegg om hvordan jeg liker å redigere bildene mine.

Jeg har brukt redigeringsprogrammet Gimp (2,8) i nesten 3 ½ år nå, og er veldig fornøyd. Det kan lastes gratis ned her.
Man kan gjøre en del ulike ting i dette programmet, men som regel er det dette jeg gjør:


Først liker jeg å åpne bildet i Paint og reduserer størrelsen på bildet. Jeg bruker alltid 972px. 
Så åpner jeg Gimp, og etter å ha kopiert bildet, limer jeg det inn i Gimp. (ctrl-v)Det første jeg gjør i Gimp er å redigere skarpheten. Hvor stor skarphet man bruker, varierer ofte fra bilde til bilde. 
For å gjøre bildet skarpere, trykker man på "Filters" i menyen øverst, og deretter Enchance → Sharpen. Så drar du markøren bortover.
Etter det liker jeg å gjøre bakgrunnen av motivet i bildet litt mindre skarpt, siden jeg synes det ser finere ut. Noen kamera-objektiver gjør dette bra av seg selv. 
Da trykker du på "blur/sharpen tool" i verktøymenyen (toolbox) og drar musepekeren over områdene du vil gjøre mindre skarpe. Husk på penselstørrelsen.Så redigerer jeg lyset og fargene. Dette kan man gjøre ved å trykke "Colors" i den øverste menyen. Hva jeg gjør med bildet når det gjelder lys og farge varierer veldig.
Noen ganger gjør jeg at bildet blir svart/hvitt ved å trykke "desaturate", og andre ganger redigerer jeg fagene varmere/kaldere. Noe jeg gjør hvis det passer, er å redigere bildet lysere.
Da bruker jeg "curves" for å bestemme hvilke områder av bildet jeg vil gjøre lysere.Her har jeg også gjort at sidene av bildet ble litt lysere ved å tegne med hvit pensel med lav opacity.
Hvis jeg redigerer et bilde av meg selv, liker jeg å fjerne de verste urenhetene i ansiktet mitt med "Blemish Fix" med picmonkey.com
Det er forresten en veldig bra bilderedigerings-nettside der man kan gjøre mye av det samme som i Gimp + en del morsomme effekter.Før - Etter

Når jeg skal lagre bilder, liker jeg å kopiere og lime det inn i Paint-dokumentet jeg åpnet først igjen. Da kan jeg se før - etter tydelig. 
Jeg lagrer det også i paint, for da føler jeg at jeg har større kontroll over hvor jeg lagrer bildet.

Dette bildet blir forresten snart lagt ut på Instagram. Jeg vil også nevne hvordan jeg ble inspirert til å ta og redigere bilder.
Det startet i 2010 da jeg leste bloggen til Caroline Maria som hadde et 365-dager langt fotoprosjekt. Jeg syntes at hun tok veldig fine bilder,
og ville klare det selv. Jeg kjøpte meg kameraet Canon Eos 1000D, og begynte å knipse bilder. Jeg husker jeg 
hadde en photoshoot med vennene mine der vi tok skikkelig koselige bilder, og så ble kameraet stjålet i et innbrudd før jeg fikk 
overført dem til PC. Jeg kjøpte meg et nytt kamera av samme type, noe jeg angrer på siden det ikke kan filme, og fortsatte interessen min
i 3 år. Nå blir jeg utrolig inspirert av Maren Vik! Hun tar de vakreste bildene jeg noen sinne har sett.


♥ Tips når det gjelder å ta bildene: 

Sørg for at bildet ikke er tatt med blits, i mine øyne er det nesten aldri fint.
Bildet bør være helt klart uten bevegelse. Skurrete bilder er ikke bra hvis du vil at det skal bli fint.
Bilder blir som regel best når det er litt overskyet, ikke i direkte sollys.
Bruk manuelle innstillinger og still inn ISO etter hvor lyst eller mørkt det er. Jeg liker også manuell fokus.

Liker du å redigere bilder?
 

wonders of summer

05.06.2013 @ 23:09 i fotografi 4 kommentarerJeg har vært på klassetur, og været har vært knallbra.Og nå er det snart ferie... Bare muntlig eksamen igjen.Denne bloggen er tilfeldigvis akkurat 3 år gammel i dag.
Hva synes du?

    Image and video hosting by TinyPic

    Velkommen! Jeg heter Erin, og er en jente fra Oslo på 16 år. Jeg elsker fotografi, tegning og cheerleading, det går jo an å ha lidenskap for alt mulig! Jeg blogget på en annen blogg i 2 år, men det utviklet seg til en interesse for foto. Her legger jeg ut bilder jeg har tatt. Ikke bruk bildene mine uten å skrive kilde. © Erin H.S.

    Jeg finner overskrifter på goodreads.com/quotes
    • Innhold 2
    • Innhold 3
hits